Student Op School

Agenda

13 mei 2022
14:30 - 22:00
Domstad, Utrecht

Symposium Bèta Didactiek

Bèta-didactiek van 1972–2022–2072: een Utrechts perspectief

Tijdens dit symposium blikken we terug op hoe het bèta-onderwijs zich de afgelopen 50 jaar ontwikkeld heeft, staan we stil bij het huidige onderzoek op het Freudenthal Instituut, en kijken we vooruit naar de nieuwe uitdagingen en ontwikkelingen voor de komende 50 jaar.  Het symposium heeft een speels karakter, er is ruimte voor het ophalen herinneringen en het aangaan van nieuwe contacten.

Wat is er van de bevlogen ideeën uit de 20e eeuw terechtgekomen? Hoe hebben ze zich de afgelopen 50 jaar ontwikkeld en welke toekomst zien we voor ze? Hoe speelt het verleden een rol in de huidige ontwikkelingen rond onderwijs en onderzoek, en hoe kunnen we bepaalde trends verklaren? Wat gaan we hiervan nog terugzien in 2072?

Vanuit SOS zijn o.a. bètastudenten op middelbare scholen in de regio utrecht aan het werk om docenten te ondersteunen. Velen van jullie zijn wellicht geïnteresseerd in een educatiemaster, minor of zelfs een carrière in het onderwijs. Tijdens deze bijeenkomst is er voor jullie de mogelijkheid om in aanraking te komen met didactiek.

Heb jij interesse! Meld je vooral aan!

Dat kan via deze link

Wees op tijd want we hebben maar 4 plekjes!