Student Op School

FAQ

Bij SOS mag je natuurlijk altijd vragen stellen door een e-mail te sturen. De meestgestelde vragen hebben we voor het gemak hieronder geplaatst. Mis je iets belangrijks? Laat het vooral even weten!

Bij SOS ga je aan de slag voor het minimumloon voor 21 jaar en ouder volgens de universitaire CAO. Dit is bruto €14,00 per uur (afhankelijk van loonheffingskortingen, uitbetalingen vakantiegeld e.d. kan dit oplopen tot €17,00 per uur). Ook wordt er vanuit de lerarenopleiding een training georganiseerd waarin je extra ondersteuning krijgt en organiseren we tijdens de inzet intervisie-/evaluatiebijeenkomsten.
Ook dit jaar kunnen we je van Thieme Meulenhoff examenbundels voorzien. Er zijn in totaal negen pakketten waarin de schoolvakken verdeeld zijn per schoolniveau. De alfa-/talenpakketten bevatten de examenbundels voor de schoolvakken: Nederlands, Engels, Duits en Frans. De bèta-/exacte pakketten bevatten de examenbundels voor de schoolvakken: wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie. En de gamma-pakketten bevatten examenbundels voor de schoolvakken: aardrijkskunde, economie, bedrijfseconomie (alleen bij havo/vwo) en maatschappijkunde (alleen vmbo-t). We hebben de volgende pakketten:

alfa vmbo-t
alfa havo
alfa vwo
bèta vmbo-t
bèta havo
bèta vwo
gamma vmbo-t
gamma havo
gamma vwo

 

Wil je een van de pakketten voor jouw ondersteuning op school? Laat het weten door een mailtje te sturen naar studentopschool@uu.nl met daarin aangegeven welk(e) pakket(ten) jij kunt gebruiken.

Aanmelden via het aanmeldformulier is voldoende. Wees zo uitgebreid mogelijk in wat je wel en niet kunt. Hoe meer SOS van jou weet, hoe makkelijker en eerder je aan een school gematcht kunt worden. Het kan even duren voordat je daadwerkelijk gematcht wordt, maar dit kan ook heel snel gaan. Onder ‘vacatures’ in de menubalk kun je zien welke matchings op dit moment lopen. Zit hier iets tussen wat jou aanspreekt, laat dit dan via de mail weten om jouw kans op een match te vergroten!

SOS is also open for non-Dutch-speakers! It just happens that 99% of the students that have applied are Dutch and most schools prefer students who speak Dutch. However, we are also active at bilingual schools and the demand for student support with English might increase too. More information can be found here. You are welcome to apply!

SOS is een project van de Universiteit Utrecht. Dit betekent dat wij ons met name richten op de Utrechtse studenten, maar je hoeft niet per se aan de UU te studeren om je aan te melden. Daarnaast hebben wij een samenwerking met (Archimedes van) de Hogeschool Utrecht en (ICLON van) de Universiteit Leiden. De scholen waarmee wij samenwerken zijn voornamelijk in de regio Utrecht.

Afgelopen jaar zijn er veel studenten online aan de slag gegaan. Dit kan vanaf elke locatie. Dit jaar zijn de meeste aanvragen voor fysieke ondersteuning op school. Leerlingen gaan weer graag naar school vragen ook om een student die naar school toe kan komen. De Universiteit Utrecht hanteert een maximale reiskostenvergoeding van €5,-/dag. Denk dus voor het aanmelden na over de reisafstand als je niet in de provincie Utrecht woont.

SOS koppelt studenten aan scholen in de regio Utrecht. Dat zijn scholen op alle niveaus en voor alle leeftijden. Het werk dat je uiteindelijk gaat doen is afhankelijk van de aanvraag die deze scholen bij ons indienen. Voor een overzicht kun je kijken bij onze “vacatures”:

Je kunt jouw uren indienen via Topselect. Vervolgens worden deze uren doorgestuurd naar medewerkers van SOS, die na gaan of de uren correct zijn ingevuld. Zodra de SOS medewerker de uren goedkeurt, zal Topselect ze vóór de eerst volgende woensdag 12:00 laten uitbetalen. Er kan vervolgens nog een tijd overheen gaan vóórdat het geldt op jouw rekening staat, die is afhankelijk van de bank.
In regel proberen we bij SOS elke week alle openstaande urenbriefjes te controlleren en goed te keuren – wanneer dit in de week gebeurt is afhankelijk van de drukte en andere werkzaamheden, en zal dus niet altijd vóór woensdag 12:00 zijn.

In het kort; je kunt er vanuit gaan dat je ingediende uren binnen 2 weken worden uitbetaald, met uitzondering van specifieke gevallen.