Student op School (SOS)

Informatie voor scholen

Informatie voor scholen

Student op School koppelt enthousiaste studenten aan middelbare scholen in de regio Utrecht. Op basis van de voorkeur van de student en de school worden deze door SOS met elkaar gematcht. Wat de student vervolgens voor uw school gaat doen is afhankelijk van jullie aanvraag. Een aantal voorbeelden:

  • De student geeft (examen) masterclasses.
  • De student biedt assistentie tijdens de les.
  • De student geeft (online) bijles aan uw (examen-) leerlingen voor een extra zetje richting de (eind-)toets.

De Trajecten

Wij bieden zowel het “School Traject” als het “Ontzorgd Traject” aan. Bij het School Traject wordt de student na een korte begeleiding vanuit ons in dienst genomen bij de school. Bij het Ontzorgd Traject nemen wij zelf de student in dienst, en zorgen wij voor alle daarbij behorende administratie. Lees hier meer over beide trajecten:

Ondertussen zijn er al op dertien U-Talentscholen studenten digitaal aan de slag, maar er staan nog voldoende studenten voor álle schoolvakken te popelen om jouw school te helpen. Lees hierde ervaringen van scheikundedocent Bob Lefeber en hierde ervaringen van afdelingsleider Edu van Rijn.

De studenten passen heel goed bij de school, tonen veel initiatief en kunnen zelfstandig aan de slag. Ze hebben mijn verwachtingen overtroffen.

– Docent, na 6 weken studenteninzet.


Student Op School heeft in de loop van het traject een aantal standaard organisatorische en inhoudelijke afspraken vastgesteld tussen de scholen, SOS en de studenten in dienst. Lees hier welke dit zijn.