Student op School (SOS)

Peutergroepen

Vanuit SOS

Studeer je een sociaalwetenschappelijke studie en wil je praktijkervaring met kinderen opdoen? Dan kom je in aanmerking voor het ondersteunen in voorschoolse of vroegschoolse educatie, kortgezegd peutergroepen.

De gevolgen van de coronacrisis op de peutergroepen in Utrecht zijn helaas goed merkbaar en jouw bijdrage is dus van groot belang. Je draait mee op de groep en begeleidt zelfstandig dagelijkse activiteiten denkend aan: spel en kringactiviteiten, voorlezen, buitenspelen, eten en drinken en verzorgingsmomenten.

Je wordt gekoppeld aan een kinderopvang en gaat na een (online) kennismaking aan de slag. In overleg met de school en een docent worden dan jouw taken bepaald. Ook wordt afgesproken hoeveel uren je (gemiddeld) per week aan de slag gaat. Vervolgens werk je vanaf het begin van je aanstelling tot aan de zomervakantie.

  • Je wordt betaald volgens het standaard tarief voor student-assistenten. Dit betekent minimaal €15,87 bruto per uur.
  • Je maakt laagdrempelig kennis met werken kinderen van voorschoolse leeftijd, levert een belangrijke bijdrage aan de peutergroepen en je krijgt de kans om jouw enthousiasme over te brengen op de kinderen.

Meld je bij ons aan voor een bijbaan in het onderwijs:

Vanuit de HU

Als je momenteel aan de Hogeschool Utrecht een opleiding volgt, dan is het mogelijk je werk bij Student op School te koppelen aan  jouw opleiding. In samenwerking met Archimedes combineer je jouw werk bij Student op School met aanvullende begeleiding vanuit de opleiding.

Je wordt gekoppeld aan een school en gaat online of op locatie aan de slag. In overleg met de school en een vakdocent worden jouw taken bepaald, grotendeels op basis van de aanvragen vanuit de school. Gedurende deze periode krijgt je persoonlijke begeleiding van een vakdocent én doe je mee aan de SOS-bijeenkomsten georganiseerd door de lerarenopleiding. Daarnaast krijg je aanvullende begeleiding vanuit Archimedes. Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden en ervaringen van andere studenten op de VO-pagina onder wat kun je verwachten?.

Je wordt gekoppeld aan een school en gaat na een (online) kennismaking aan de slag. In overleg met de school en een vakdocent worden dan jouw taken bepaald. Ook wordt afgesproken hoeveel uren je (gemiddeld) per week aan de slag gaat. Vervolgens werkt je vanaf het begin van je aanstelling tot aan de zomervakantie.

  • Je wordt betaald volgens het standaard tarief voor student-assistenten. Dit betekent minimaal €15,87 per uur.
  • Je maakt laagdrempelig kennis met werken in het voortgezet onderwijs.
  • Je levert een belangrijke bijdrage aan een school.
  • Je krijgt de kans om jouw enthousiasme voor je studie over te brengen op leerlingen.

Wil jij je aanmelden om te komen werken bij Student op School met extra begeleiding vanuit de HU? Je kunt je aanmelden via dit aanmeldformulier om te ondersteunen op middelbare scholen. In het formulier kun je aangeven dat je aan de Hoge School studeert! Daarnaast kun je via dit aanmeldformulier komen te ondersteunen bij een peutergroep.