Student Op School

Werk op een middelbare school (VO)

Vanuit Student op School

Via Student op School kun je aan het werk op een school in de regio Utrecht. Je hoeft hiervoor geen opleiding te volgen aan de Hogeschool Utrecht of Universiteit Utrecht. Ga je graag vakinhoudelijk aan de slag met kennis uit jouw studie in een bijpassend schoolvak? Dan kom je in aanmerking voor het ondersteunen op een middelbare school.

Je wordt gekoppeld aan een school en gaat online of op locatie aan de slag.  In overleg met de school en een vakdocent worden jouw taken bepaald, grotendeels op basis van de aanvragen vanuit de school. Momenteel staan deze “vacatures” vanuit de scholen open:

Gedurende de periode dat je via ons op een school aan de slag gaat, krijgt je persoonlijke begeleiding van een vakdocent én doe je mee aan de SOS-bijeenkomsten georganiseerd door de lerarenopleiding.

Meer weten? Lees dan hier de ervaringen van andere studenten:

Ervaringen Studenten

Je wordt gekoppeld aan een school en gaat na een (online) kennismaking aan de slag. In overleg met de school en een vakdocent worden dan jouw taken bepaald. Ook wordt afgesproken hoeveel uren je (gemiddeld) per week aan de slag gaat. Vervolgens werk je vanaf het begin van je aanstelling tot aan de zomervakantie.

 • Je wordt betaald volgens het standaard tarief voor student-assistenten. Dit betekent minimaal €14,00 per uur.
 • Je maakt laagdrempelig kennis met werken in het voortgezet onderwijs.
 • Je levert een belangrijke bijdrage aan een school.
 • Je krijgt de kans om jouw enthousiasme voor je studie over te brengen op leerlingen.

Meld je bij ons aan voor een bijbaan in het onderwijs via:

 • dit aanmeldformulier om te ondersteunen op een middelbare school. Dit formulier is ook te gebruiken als je geen voorkeur hebt tussen VO, PO en VVE.

Vanuit de UU

Studenten Actief in de Maatschappij (STAM)

Als je momenteel aan de Universiteit Utrecht een Bachelor opleiding volgt, dan is het mogelijk je werk bij Student op School te koppelen aan een keuzevak: Studenten Actief in de Maatschappij (STAM). Het vak wordt verzorgd vanuit de Faculteit Bètawetenschappen en loopt in blok 3. Terwijl je via ons een paar uur in de week aan de slag gaat bij middelbare school (VO), krijg je 2 uur in de week college. Je krijgt op die manier zowel ECT’s voor je opleiding als betaald voor het werk dat je via ons verricht!
Let op: wij kunnen niet garanderen dat je tot het vak wordt toegelaten, dit gebeurt op basis van de plaatsingsregels binnen- en tussen de faculteiten.

In overleg met de school waar aan je wordt gekoppeld en een docent vanuit het vak worden jouw taken bepaald. Lees over de precieze werkzaamheden en ervaringen van andere studenten bij “Direct vanuit SOS“.

Via STAM wordt je gekoppeld aan een middelbare school (VO) in de regio Utrecht, en gaat minimaal drie uur per week (online of op locatie) aan de slag. Tijdens je werk doe je ervaringen op met de beroepspraktijk. Aanvullend hierop volg je de cursus STAM, waarbinnen je gedurende een half jaar gemiddeld twee uur per week college hebt. Hier leert je over de houding van jongeren tegenover jouw vakgebied. Daarnaast doe je kennis op over wetenschapscommunicatie en kun jij jouw vaardigheden in het communiceren met een jonge doelgroep verder ontwikkelen. Lees voor meer informatie over de cursus STAM in de studiegids, of bekijk de onderwijscatalogus op Osiris.

In overleg met de school en een vakdocent worden na de matching jouw taken bepaald. Je gaat gedurende het vak (20 weken) in ieder geval 3 uur in de week aan het werk voor de school.

 • Je wordt betaald volgens het standaard tarief voor student-assistenten. Dit betekent minimaal €14,00 per uur.
 • Je maakt laagdrempelig kennis met werken in het voortgezet onderwijs, levert een belangrijke bijdrage aan een school en je krijgt de kans om jouw enthousiasme voor je studie over te brengen op leerlingen.
 • Je verdient tijdens het half jaar 7,5 ECT’s voor de cursus STAM

Ben je een bachelorstudent en ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan via de CursusPlanner. Meld je daarnaast bij ons aan

Vanuit de HU

Als je momenteel aan de Hogeschool Utrecht een opleiding volgt, dan is het mogelijk je werk bij Student op School te koppelen aan  jouw opleiding. In samenwerking met Archimedes combineer je jouw werk bij Student op School met aanvullende begeleiding vanuit de opleiding.

Je wordt gekoppeld aan een school (VO, PO en VVE) en gaat online of op locatie aan de slag. In overleg met de school en een vakdocent worden jouw taken bepaald, grotendeels op basis van de aanvragen vanuit de school. Gedurende deze periode krijgt je persoonlijke begeleiding van een vakdocent én doe je mee aan de SOS-bijeenkomsten georganiseerd door de lerarenopleiding. Daarnaast krijg je aanvullende begeleiding vanuit Archimedes. Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden en ervaringen van andere studenten bij “vanuit SOS“.

Je wordt gekoppeld aan een school en gaat na een (online) kennismaking aan de slag. In overleg met de school en een vakdocent worden dan jouw taken bepaald. Ook wordt afgesproken hoeveel uren je (gemiddeld) per week aan de slag gaat. Vervolgens werkt je vanaf het begin van je aanstelling tot aan de zomervakantie.

 • Je wordt betaald volgens het standaard tarief voor student-assistenten. Dit betekent minimaal €14,00 per uur.
 • Je maakt laagdrempelig kennis met werken in het voortgezet onderwijs.
 • Je levert een belangrijke bijdrage aan een school.
 • Je krijgt de kans om jouw enthousiasme voor je studie over te brengen op leerlingen.

Wil jij je aanmelden om te komen werken bij Student op School met extra begeleiding vanuit de HU? Je kunt je aanmelden via dit aanmeldformulier om te ondersteunen op middelbare scholen. In het formulier kun je aangeven dat je aan de Hoge School studeert! Daarnaast kun je via dit aanmeldformulier komen te ondersteunen bij een peutergroep.